Apneu apparaat ResMed

Heb je last van slaapapneu? Dan bestaat jouw behandeling waarschijnlijk uit het gebruik van een CPAP apparaat, ook wel bekend als apneu apparaat. Dit apparaat zorgt er voor dat de luchtwegen tijdens de slaap open blijven en er geen ademstops optreden. Met een apneu apparaat van ResMed kun je gebruik maken van een coachingsapp die je helpt je slaapervaring te verbeteren.

Slaapapneu

Als je slaapapneu hebt stop je tijdens je slaap ieder uur een paar keer tien seconden of langer met ademen. Meestal komt dit door een blokkade van de luchtwegen. Als je slaapt ontspannen je spieren, waardoor je tong en weke delen naar achteren kunnen schuiven en je keel blokkeren. Tijdens die ademstops daalt het zuurstofgehalte in je bloed, waardoor je even wakker wordt. Je spant dan je spieren aan waardoor de blokkade opgeheven wordt en je weer adem haalt. Omdat je steeds wakker wordt in de nacht kom je nooit in een diepe slaap. Mensen met onbehandelde slaapapneu zijn vaak overdag moe. Ook snurken en wakker worden met een droge mond zijn symptomen van slaapapneu.

Hoe werkt een CPAP apparaat van ResMed?

Een CPAP apparaat blaast via een slang lucht onder een bepaalde druk naar een masker dat je over je neus of mond en neus draagt. Door deze lucht blijven je luchtwegen open. Ze kunnen dus niet meer geblokkeerd worden, en je hebt geen ademstops meer. Dit zorgt er voor dat je in een diepe slaap valt waardoor je in de ochtend goed uitgerust wakker wordt.

Coachingsapp apneu apparaat ResMed

Met de coachingsapp van ResMed kun jij jouw slaapervaring verbeteren en je vooruitgang volgen. Deze gegevens zijn op afstand ook zichtbaar door jouw specialist of zorgteam. Zij kunnen de therapiegegevens controleren en behandelingsoplossingen op maat aanbieden. Dat kan op afstand zijn door de instellingen van je CPAP apparaat aan te passen, of persoonlijk door in overleg de instellingen aan te passen of tips en advies te geven.

Main Menu