Slaapapneu behandeling nieuw

Is een slaapapneu behandeling nieuw voor jou? Een specialist legt je alles uit. Heb jij van een specialist gehoord dat je slaapapneu hebt? Dan wordt een behandeling gestart. Eén van die behandelingen is het slapen met een CPAP apparaat. Dit apparaat blaast onder een bepaalde druk lucht via een slang naar een masker dat je over je neus of neus en mond draagt. Door deze luchtdruk blijven de luchtwegen open en ontstaan geen apneus meer.

De specialist die het CPAP apparaat heeft voorgeschreven legt precies uit hoe een behandeling in zijn werk gaat en waar je op moet letten. Het is belangrijk dat je het apparaat altijd gebruikt als je slaapt. Doe je dat niet dan treden apneus op. Je slaapt dan niet fijn of diep. Dat heeft invloed op je concentratie, en uiteindelijk kan voortdurend niet goed slapen ook invloed hebben op de gezondheid.

Slaapapneu behandeling nieuw? Neem de tijd om te wennen

Is een slaapapneu behandeling nieuw voor jou? Het heeft even tijd nodig om te wennen aan het slapen met een masker. Ook duurt het vaak een tijdje voordat je precies de juiste luchtdruk hebt gevonden. Daar helpt de specialist die je het CPAP apparaat heeft aangemeten bij. Samen proberen jullie verschillende opties zodat je uiteindelijk de beste luchtdruk gevonden hebt.

Accessoires voor masker

Ook zijn er verschillende accessoires die het dragen van een slaapmasker aangenamer maken. Zo kun je gebruik maken van een speciale standaard die de luchtslang omhoog houdt. Op die manier kun je er tijdens de slaap niet meer op liggen en ontstaat er bovendien geen condens in de slang. Ook bestaan er speciale slangenhoezen die je om de luchtslang doet. De slang voelt dan niet meer hard en koud, maar zacht en comfortabel.

Het dragen van een slaapmasker kan irritatie geven, bijvoorbeeld door zweten of condens, of door wrijving tussen het masker en de huid. Er zijn verschillende accessoires die drukplekken tegen gaan, zoals inlegdoekjes, speciale pleisters en kussentjes.

Main Menu