Slaapapneu masker kopen?

Heb jij slaapapneu? Dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Eén daarvan is een CPAP masker. Een CPAP masker gekoppeld aan een CPAP apparaat zorgt er voor dat er geen apneus meer optreden. We geven vijf tips voor het kopen van een slaapapneu masker en het gebruik daar van.

Hoe werkt een CPAP masker?

Een CPAP masker, ook wel slaapmasker genoemd, is verbonden aan een CPAP apparaat. Het apparaat wordt aangemeten door een specialist. Dit apparaat blaast onder een bepaalde druk lucht via een slang naar het CPAP masker, dat je over je neus of mond en neus draagt. De luchtdruk wordt bepaald in samenspraak met de specialist die het apparaat aanmeet. Door die luchtdruk blijven de luchtwegen open tijdens je slaap, zodat er geen apneus meer ontstaan. Je komt in een diepe slaap, waardoor je goed uitrust tijdens de nacht. Dit bevordert je humeur en je concentratie overdag. Bovendien is een goede nachtrust belangrijk voor je gezondheid.¹

Tips voor een slaapapneu masker kopen

  • Zorg er voor dat het masker niet te strak zit. Dit zit niet comfortabel, wat niet ten goede komt aan de motivatie het masker iedere nacht te dragen. Bovendien kan het op den duur de huid irriteren.
  • Ook de hoofdbanden moet niet te strak zitten, maar ook niet te los. Als de band te los zit bestaat de kans dat er lucht weglekt. Daardoor wordt de lucht onder te geringe druk de neus- en keelholte in geblazen, en kunnen alsnog apneus ontstaan.
  • Leg de slang over het hoofdeinde van het bed zodat de slang niet aan het masker trekt. Ook ga je dan niet op de slang liggen. Er zijn speciale standaards verkrijgbaar die de slang omhoog houden. Dit voorkomt ook condensatie in de slang.
  • Laat het masker aanmeten als je in een slaaphouding ligt.
  • Om de hoofdbanden snel op de juiste stand vast te zetten markeer je ze met een watervaste stift. Op die manier weet je zeker dat het masker altijd goed zit.

Bekijk hier ons assortiment slaapapneu maskers.

 

¹ https://www.philips.nl/c-e/hs/slaapapneu/slaapapneu-maskers.html

Main Menu