CPAP apparaat kopen?

CPAP apparaat kopen? Hier moet je op letten. Als je slaapapneu hebt is het belangrijk dit te behandelen. Slaapapneu verstoort je slaap omdat je steeds even wakker wordt en nooit in een echt diepe slaap komt. Daardoor ben je overdag moe, kan je prikkelbaar worden en last hebben van concentratieproblemen.  Meestal wordt slaapapneu behandeld met een CPAP apparaat.

Wat is een CPAP apparaat?

Een CPAP apparaat wordt ook wel een slaapapneu apparaat genoemd. Het apparaat blaast via een slang lucht onder een bepaalde druk naar een masker dat je over je neus of mond en neus draagt. Door deze constante druk blijven je luchtwegen open en treden geen ademstops op. Hierdoor kom je in een diepe slaap en sta je in de ochtend uitgerust op.

Een CPAP apparaat wordt aangemeten door een specialist. Via de huisarts word je doorverwezen naar deze specialist, die aan de hand van een slaaponderzoek kijkt of je inderdaad slaapapneu hebt en hoe je deze het beste kunt behandelen. Soms kan het aanpassen van de levensstijl (zoals stoppen met roken en geen alcohol drinken in de avond) al helpen. Als dat niet of niet voldoende werkt kijkt de specialist samen met jou naar het juiste CPAP apparaat en helpt hij bij het vinden van de juiste luchtdruk en instellingen.

Welk CPAP apparaat kopen?

Er zijn verschillende merken CPAP apparaten die je kunt kopen. Een specialist kijkt samen met jou welk apparaat het beste bij jouw situatie en wensen past.

Wordt een CPAP apparaat vergoed door de verzekering?

De meeste verzekeraars hebben een vergoeding voor CPAP apparaten in de voorwaarden opgenomen. Het is dan wel belangrijk dat de slaapapneu is geconstateerd door een specialist. Dit moet meestal gedaan zijn naar aanleiding van een slaaponderzoek in een slaapcentrum. Houd er ook rekening mee dat een apparaat niet altijd volledig vergoed wordt, soms keert een verzekeraar alleen een deelvergoeding uit.

Vergoed de verzekeraar inderdaad het CPAP apparaat, dan bepaald de verzekeraar vaak welk merk en CPAP apparaat je kunt kopen. Kies je voor een ander merk dan wordt deze niet vergoed.

Main Menu