CPAP apparaat Philips

Heb je slaapapneu? Dan wordt dit waarschijnlijk behandeld met een CPAP apparaat. Er zijn verschillende merken die een dergelijk apparaat aanbieden. Eén daarvan is een CPAP apparaat van Philips.

Bij slaapapneu is één van de meest gebruikte behandeling een CPAP apparaat. Dit is een apparaat dat lucht onder een bepaalde druk via een slang naar een masker blaast, dat je over je neus of je neus en mond draagt. Deze luchtdruk zorgt er voor dat de luchtwegen open blijven en niet meer dichtvallen. Daardoor ontstaan er geen apneus meer en slaap je goed en diep, zodat je in de ochtend uitgerust wakker wordt. Een CPAP apparaat gebruik je altijd als je slaapt. Doe je dat niet, dan treden apneus op. Het is dus geen middel om slaapapneu te genezen, wel om er voor te zorgen dat je er zo min mogelijk last van hebt.

CPAP apparaat Dreamstation 

Een CPAP apparaat van Philips heet een DreamStation. Een DreamStation is responsief, informatief en gebruiksvriendelijk. Het apparaat heeft een kleurenscherm met navigatie door middel van pictogrammen. Iedere ochtend laat het apparaat zien dat het de hele nacht goed gewerkt heeft. Om de dertig dagen geeft het een onderhoudsmelding en herinneringen.

Bovendien staat het CPAP apparaat van Philips in verbinding met de zorgverlener. Deze kan op afstand de behandeling volgen. Ook kun je de DreamMapper app aan het apparaat koppelen, zodat je gedetailleerd de voortgang van de behandeling kunt volgen.

CPAP apparaat Philips voor op reis

Philips heeft de DreamStation Go ontwikkeld voor op reis. Dit apparaat weegt minder dan een kilo en heeft optioneel een geïntegreerde batterij, zodat je ook zonder stopcontact een goede nachtrust hebt. Handig als je onverhoopt langer onderweg bent dan gepland of wanneer er geen stroom is op de plek van bestemming. De slangen zijn extra flexibel (micro flexibel), zodat ze makkelijker in de handbagage passen.

Wil je alles netjes bij elkaar houden, dan kies je voor het beschermende etui. Deze is ook verkrijgbaar voor de grotere versie van de DreamStation als je deze mee wilt nemen op reis.

Main Menu