Slaap apneu apparaat kopen?

Heb jij slaapapneu? Dan is het verstandig een slaap apneu apparaat te kopen. Dit apparaat, ook wel een CPAP-apparaat genoemd, is een machine die continu een positieve luchtdruk via een slang naar een slaapmasker blaast. Op die manier kunnen de neus- of keelholte niet meer dichtvallen, waardoor er geen ademstops optreden.

Als je slaapapneu hebt is dit meestal geconstateerd door een specialist. Vermoed je dat je slaapapneu hebt, bijvoorbeeld omdat je vaak wakker wordt in de nacht, een droge mond hebt en overdag heel moe bent omdat je in de nacht niet goed slaapt? Ga dan naar een huisarts. Deze kan je doorverwijzen naar een specialist. Slaapapneu kan grote gevolgen voor je fysieke en geestelijke conditie hebben omdat je slecht slaapt.

Welk slaap apneu apparaat kopen?

Er zijn verschillende merken slaap apneu apparaten die je kunt kopen. Welke het beste bij jou past hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als bij jou slaapapneu geconstateerd is kun je met een specialist overleggen welk slaap apneu apparaat je het beste kunt kopen.

Vergoed de verzekering?

Voordat je overgaat tot het kopen van een apneu apparaat is het verstandig om bij je verzekering na te vragen of het apparaat geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. De meeste verzekeraars hebben een vergoeding voor een CPAP apparaat in hun voorwaarden opgenomen, mits jouw slaapapneu is geconstateerd naar aanleiding van een slaaponderzoek in een slaapcentrum.

Wordt een apparaat door je verzekering vergoed, dan bepaald de verzekering vaak welk merk en apparaat je kunt kopen. Kies je voor een ander merk dan wordt deze meestal niet vergoed.

Extra onderdelen

Naast het apparaat moeten ook verschillende onderdelen aangeschaft worden, zoals een neus- of mondneusmasker, eventuele maskervoering van antibacteriële stof die irritatie en afdrukken voorkomt, slangen en eventuele reserveonderdelen. Vraag je verzekering of deze ook vergoed worden, net zoals reserveonderdelen.

Ook een slaap apneu apparaat kopen? Vraag dan je specialist welke apparaat het beste bij je past en kijk bij de verzekering of je hier een vergoeding voor ontvangt.

Main Menu