Philips slaapapneu apparaat

Heb je slaapapneu? Dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk, onder meer met een slaapapneu apparaat, bijvoorbeeld van Philips. Hoe werkt een Philips slaapapneu apparaat en wat doet het tegen slaapapneu?

Wat is slaapapneu?

Slaapapneu is een stoornis waarbij tijdens het slapen de ademhaling regelmatig stopt. Je krijgt op dat moment dus even geen zuurstof meer. We spreken van slaapapneu als je meer dan vijf keer per uur langer dan tien seconden stopt met adem halen. Door de apneus kan je even wakker worden, waardoor je nooit echt diep slaapt en vaak in de nacht even wakker wordt. Mensen met slaapapneu staan in de ochtend vaak op met een droge mond of pijnlijke keel, zijn overdag moe en kunnen last hebben van concentratiestoornissen of prikkelbaarheid. Op langere termijn kan slaapapneu leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Het is dus belangrijk dat je slaapapneu laat behandelen. Vermoed je dat je slaapapneu hebt? Ga dan naar de huisarts. Deze zal je doorverwijzen naar een specialist, bijvoorbeeld een KNO-arts.¹

Slaapapneu is goed te behandelen. Eén van die behandelingen bestaat uit het gebruik van een slaapapneu apparaat, bijvoorbeeld van het merk Philips.

Wat doet een Philips slaapapneu apparaat?

Een slaapapneu apparaat, ook wel bekend als CPAP (continuous possitive airway pressure) machine, zuigt lucht aan uit de kamer. Deze lucht wordt via een slang naar een masker geblazen. Dit masker draag je over de neus of over de neus en mond. De lucht wordt de neus- en / of keelholte in geblazen waardoor deze open blijven staan. Daardoor stoppen de apneus en slaap je weer diep en gezond.

Het Philips slaapapneu apparaat is een gebruiksvriendelijke CPAP machine met een kleurenscherm, een uitgebreid scala aan draadloze opties en laat iedere ochtend zien dat het apparaat de hele nacht heeft gewerkt. Bovendien geeft hij om de dertig dagen een melding zodat je het onderhoud niet vergeet en staat hij in verbinding met je zorgverlener.²

¹ https://www.philips.nl/c-e/hs/slaapapneu.html

² https://www.philips.nl/c-e/hs/slaapapneu/slaapapneu-apparaten.html#slaapapneu-apparaten

Main Menu