ResMed apneu apparaat

ResMed apneu apparaat, wat is het? ResMed is een pionier in innovatieve oplossingen door gezondheidstechnologieën. Het bedrijf maakt onder andere CPAP machines voor mensen met slaapapneu, maar ontwikkelt ook technologieën voor mensen met COPD of een andere chronische ademhalingsziekte.

Wat is slaapapneu?

We spreken van slaapapneu als je tijdens de slaap tijdelijk stopt met ademhalen. Deze stops kunnen  wel tien seconden duren. Op dat moment krijgt je lichaam dus geen zuurstof meer. Als je daarna weer begint met ademen moet je lichaam hard werken om voldoende zuurstof door het hele lichaam te verspreiden. Deze ademstops vinden niet één keer tijdens de slaap plaats, maar meerdere keren per uur.

Niet alleen krijgt je lichaam op dat moment niet voldoende zuurstof, je valt ook nooit in een lekkere, diepe slaap, Steeds word je even naar een lichte slaap getrokken of schrik je zelfs wakker. Dat kan leiden tot (over)vermoeidheid overdag, met alle gevolgen van dien, van concentratieproblemen en prikkelbaarheid tot (op termijn) hartkloppingen en hart- en vaatziekten.

Behandeling met een Resmed apneu apparaat

Met een apneu apparaat wordt slaapapneu behandeld. Een ResMed apneu apparaat werkt als een soort luchtpomp. Het CPAP apparaat pompt een beetje extra lucht via een slang naar een masker dat over de mond en neus of alleen over of in de neus wordt gedragen. Dat extra beetje lucht zorgt voor een geringe overdruk in de neus- en keelholte zodat de luchtwegen open blijven en apneus worden voorkomen.

Je krijgt een ResMed apparaat eerst een paar maanden op proef om te kijken of het apparaat bevalt en of de luchtdruk goed is. In de loop van de behandeling kan de luchtdruk aangepast worden zodat precies de juiste druk gevonden wordt.

Met een ResMed apneu apparaat in combinatie met de juiste luchtdruk en het juiste CPAP-masker slaap je dieper en word je uitgerust wakker. Overdag ben je niet meer moe of prikkelbaar en heb je meer energie voor de hele dag.

Main Menu